Wall Street, Rusia bolşevică-URSS şi Germania nazistă. Finanţatorii şi PROIECTUL.

Economist şi istoric, Antony Cyril Sutton, cel mai des amintit ca Antony Sutton, probabil cel mai complet, mai lucid şi mai de adâncime „chirurg” al realităţii americane, nu a fost iubit de „sistem” dintr-un motiv simplu: la deconspirat, i-a refăcut textura reală, procesul prin care s-a format, i-a scos de sub măşti pe magiştri alchimişti şi pe maeştri păpuşari, şi a adus toate descoperirile în faţa publicului.
Cu o carieră academică pornită foarte promiţător, profesor de economie la California State University şi cercetător al Hoover Institution de la Stanford University, britanico-americanul Sutton a intrat în coliziune cu cei pomeniţi mai sus şi cu realitatea fabricată pe măsura publicării operelor sale dintre care amintesc aici doar trilogia pe cale de a fi tradusă: Wall Street şi Revoluţia Bolşevică (1974), Wall Street şi FDR (Franklin Delano Roosevelt -n.red.) (1975) şi Wall Street şi ridicarea lui Hitler (1976), în care demonstrează documentat cum un grup de bancheri americani (şi europeni) de pe Wall Street au finanţat atât bolşevismul cât şi nazismul, Roosevelt fiind, din perspectiva lui, echivalentul lui Hitler în construirea corporatismului socialist.
La întrebările generate de amplele sale cercetări şi dezvăluiri: De ce şi-a construit SUA inamicul? De ce a ridicat SUA URSS-ul şi în acelaşi timp a transferat tehnologie către Germania hitleristă? De ce a a încercat Washingtonul să tăinuiască aceste lucruri? a găsit răspunsul după ce a primit o listă cu membrii  societăţii secrete de la Yale, Skull and Bones. Și ce răspuns! O societate secretă multigenerațională cu rădăcini care ajung până la influenţele iluminaţilor din Germania anilor 1830. Rezultatul noilor cercetări şi descoperiri poate fi găsit în cartea sa America’s Secret Establishment: An Introduction to the Order of Skull & Bones.
Am fost stimulat în această scurtă incursiune – prin care vă invit să-l descoperiţi pe Suton şi operele sale remarcabile, care vă vor oferi o imagine corectă a lumii în care trăim şi vă vor răspunde la multe întrebări puse şi, mai ales, nepuse – de două articole de pe Active News, unul de semnalare, în octombrie, celălalt de reamintire, în decembrie, a apariţiei primei traduceri în română a uneia din cărţile sale (semnalare şi reamintire pe care le-am rata la timpul lor; dar, evident, e un timp pentru toate). ată câteva pasaje din cele două articole:
Cartea este un veritabil „demolator de mituri”, mai ales în ceea ce privește indusul și presupusul conflict dintre capitalistul Occident și comunistul Orient al secolului XX. Anthony Sutton arată, cu argumente indubitabile, rolul pe care finanțiștii din Apus l-au avut în apariția și apoi susținerea comunismului și a Uniunii Sovietice, cu care teoretic, s-ar fi aflat în conflict.
„Așadar, nu e vreo surpriză de ce Sutton a fost boicotat, iar numele său este astăzi încă prea puțin cunoscut. Deprinși a gândi în opoziții binare, mai mult sau mai puțin marxiste (capitalism-comunism, revoluționari-bancheri etc.), lucrările sale spulberă toate aceste distincții false și contestă argumentat un întreg mod ideologic de a vedea lumea. După ce parcurgi cărțile lui, nu îți ia mult timp până când realizezi că aproape tot ceea ce ai fost învățat despre trecutul recent este falsificat sau, în cel mai bun caz, denaturat. Însuși Sutton, fost profesor la California State University și cercetător la Hoover Institute al Stanford University, declara tăios, într-o conferință, că în universități se studiază aproape numai minciuni, nesusținute de dovezi. «Este istoria establishmentului, istoria oficială, care domină manualele istorice, editurile importante, media și rafturile bibliotecilor.»” afirmă publicistul Ninel Ganea.
Editura Anacronic ne oferă o nouă carte de excepție, un nou volum care nu respectă „dogmele” politice oficiale: este vorba despre Wall Street și Revoluția Bolșevică, de Antony Sutton.
 
Iată ce scrie chiar autorul în prefața volumului:
Încă din anii 1920, numeroase pamflete și articole, chiar unele cărți, au încercat să stabilească o legătură între „bancherii internaționali” și „revoluționarii bolșevici”. Rareori aceste încercări s-au bazat pe evidențe solide și niciodată n-au fost argumentate în cadrul contextului unei metodologii științifice. Firește, unele „evidențe” folosite în aceste încercări au fost frauduloase, unele au fost irelevante, multe altele nu pot fi verificate. Examinarea subiectului de către cercetătorii din mediul academic a fost evitată deliberat. Probabil pentru că ipoteza este împotriva distincției nete capitaliști versus comuniști (și oricine știe, desigur, că aceștia sunt dușmani ireconciliabili). În plus, pentru că s-au scris multe lucruri la limita absurdului pe această temă și o reputație academică poate fi ușor ridiculizată. Este un motiv suficient pentru a evita subiectul.
Din fericire, dosarul decimal al Departamentului de Stat, în particular secțiunea 861.00, conține o documentație extinsă asupra legăturii ipostaziate. Când evidența din aceste documente oficiale este pusă împreună cu cea neoficială din biografii, documente personale și istorii convenționale, de aici emerge o poveste cu adevărat fascinantă.
Descoperim că a existat o legătură între unii bancheri internaționali din New York și mulți revoluționari, inclusiv bolșevici. Acești domni din bănci – care sunt identificați aici – au avut o implicare financiară și au plantat rădăcinile Revoluției Bolșevice. Cine, de ce – și pentru cât – este istoria acestei cărți!
 
  
 
ActiveNews vă oferă, în exclusivitate, un mic fragment din acest volum incitant, mai precis din Capitolul 1, Actorii scenei revoluționare.
Aici aveţi un interviu cu Antony Sutton în care vorbeşte despre finanţarea partidului nazist şi a celui bolşevic de bancherii americani şi europeni

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.