UNESCO ne vrea copiii obiecte sexuale

Chiar dacă Adunarea Generală a ONU a respins programul de educaţie sexuală propus de UNESCO (agenţie a ONU cu rol de vârf de lance global în impunerea educaţiei sexuale de la cele mai fragede vârste) funcţionarii acesteia încearcă să preseze pentru a-i introduce pe copii în „misterele sexului”.

Educaţia sexuală nu poate fi respinsă. Ea trebuie să înceapă de timpuriu şi să continue pe întreg ciclul de educaţie. Ea trebuie să fie despre comportament, consimţământ, cum ai vrea să faci sex şi cu cine – spune Christopher Castle, şeful Secţiei pentru sănătate şi educaţie a UNESCO

Vorbind despre o recentă prezentare a liniilor directoare ale educaţiei sexuale în faţa reprezentanţilor a 40 de state memebre ONU, Castel a spus:

În trecut, noi, cei cărora ne-a păsat de drepturile sexuale şi de sănătate reproductivă, a trebuit să luptăm mult pentru a respinge forţele conservatoare. Observ, acum, răspunsuri mult mai echilibrate ale statelor.

Încercăm să nu vorbim numai despre riscurile sexului, ci să prezentăm sexualitatea cu o abordare pozitivă.

Chiar dacă Castle insistă pe beneficitatea programelor respective , în realitate, ghidurile UNESCO însele arată că mai puţin de jumătate din programele de educaţie sexuală au prezentat rezultate pozitive în ceea ce priveşte întârzierea debutului sexual, fidelităţii şi utilizării corecte a prezervativelor.

Înfricoşat de gândul că conţinutul educaţiei sexuale gândite de UNESCO s-au putea dilua la nivelul diferitelor state, Castle a arătat că ei sunt decişi să preîntâmpine acest lucru:

Nu putem furniza numai teorie fără a avea disponibile servicii de sexualitate şi de sănătate reproductivă destinate tinerilor. Vom crea cererea prin impunerea educaţiei sexuale comprehensive. Şi, astfel , aceste servicii va trebui să existe.

Sursa şi mai multe: https://c-fam.org/friday_fax/unesco-pushes-controversial-sex-ed-rejected-general-assembly/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.