Nu sărăcia îi împinge pe mulţi migratori africani spre Europa, ci mirajul bogăţiei. Migraţia tinerilor calificaţi afectează grav dezvoltarea statelor africane.

Un studiu comandat de Centrul de studii europene (CES) afirmă că nu marea sărăcie este cea care împinge populaţiile Africii Subsahariene să vină în Europa.

Pentru Pr Ransford Gyampo, director al CES la Universitatea din Ghana, ideea că cei mai mulţi migratori clandestini din Africa sunt în căutarea de mijloace de subzistenţă „este prea simplistă”. Sunt din plin dovezile că un număr considerabil de tineri care au un serviciu plătit în numeroase ţări africane, preferă totuşi să-şi abandoneze locul de muncă de acasă pentru a se alătura omologilor lor migratori din Europa.

În conformitate cu el, prezenţa a aproape 10 milioane de migratori africani în Europa are un efect negativ asupra încercării de dezvoltare a ţărilor Africii, inclusiv asupra Ghanei: Numeroşi tineri, chiar şi studenţi, au avut întotdeauna dorinţa de a migra către Europa după formarea lor. Şi asta chiar dacă au şanse frumoase de reuşită în ţara lor, Ghana, după obţinerea unei calificări.
Pr Gyampo a mai spus şi că numeroasele decese şi accidente asociate cu migraţia clandestină sunt inutile şi constituie o împrăştiere dăunătoare a creierelor şi resurselor umane, de care suferă ţările lor de origine.

Mai multe: http://reinformation.tv/migrants-clandestins-afrique-pauvres-dolhein-82210-2/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.