Trump ne îndeamnă să avem relaţii bune cu Rusia. Deci?

Bătrânul şi şiretul negustor, Trump, a surprins din nou pe toată lumea – la puţin timp după anunţul probabilei întâlniri cu Kim al Coreei de Nord – sunându-l pe Putin al Rusiei, felicându-l şi, culmea, propunându-i chiar o grabnică întâlnire. Declaraţiile sale publice au fost făcute după ce, iarăşi, s-a petrecut o scurgere către presă privind discuţia. Dat fiind nivelul ridicat de confidenţialitate al convorbirii, „scurgătorul” se presupune a fi un personaj important din preajma preşedintelui american. Dar ar putea fi, tot atât de bine cineva de NSA, care înregistrează tot ce mişcă în domeniul comunicaţiilor, inclusiv pe preşedinte ori de la CIA, care se ocupă şi ea cu astfel de trebuuri,. Sau ar putea fi, chiar dinspre partea rusă avantajată de dezvăluirea discuţiei. Oricum ar fi, momentul este unul care, din nou, vine împotriva politicii cotidiene a Washingtonului, aşa cum s-a întâmplat şi cu Coreea de Nord, şi răstoarnă previziuni, analize, strategii de tot felul.

Joi, Trump a spus:

Am avut o discuţie cu preşedintele Putin şi l-am felicitat pentru victoria sa electorală. …Am avut o foarte bună discuţie şi mă aştept să ne întâlnim în curând. … Cursa înarmărilor este scăpată de sub control, dar noi nu vom permite niciodată ca altcineva să aibă ceva apropiat de ceea ce avem noi…

E inutil să precizăm furia şi ploaia de invective şi de dezamăgire cu care a întâmpinat presa aflată în slujba statului paralel ştirea şi declaraţiile lui Trump. Reacţii dure au fost chiar şi în interiorul partidului republican, războinicul stelelor, Mc Cain, artizan al loviturii de stat din Ucraina şi înfocat duşman al Rusiei, fiind şi de data aceasta un vârf de lance. Numai că, departe de a se simţi intimidat, preşedintele american a ieşit şi a pus gaz pe focul aprins de media nomenclaturistă.

 

L-am sunat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-l felicita pentru victoria electorală”,…. Presa de tip „Ştiri False” a înnebunit, deoarece ar fi vrut să îl insult. Presa se înşeală!”

Relaţiile bune cu Rusia (şi cu alţii) sunt un lucru bun, nu un lucru rău, … Aceste relaţii ne pot ajuta să rezolvăm probleme precum Coreea de Nord, Siria, Ucraina, reţeaua Stat Islamic, Iranul şi chiar eventuala cursă a înarmării.

Deci, relaţiile cu Rusia – şi cu alţii – sunt un lucru bun. Dar, evident, pentru cozile de topor ale lorzilor globalizării sub flamura progresismului, Trump e un lucru rău care i se întâmplă Americii. Pentru că nu pacea, nu înţelegerea, ci conflictul, războiul este un lucru bun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.