Vom avea şi un Polexit: Polonia va ieşi din UE!

După trendul opţiunii populare de părăsire a UE, conjugat cu imposibilitatea UE de a se reforma, de a deveni prietenoasă cu statele componente, de a intra în slujba lor, nu invers, acest lucru este sigur. Întrebarea care rămâne este: Când?

Dacă amplificarea sentimentelor anti-UE îşi menţine cursul şi cu ajutorul neprecupeţit şi de neevitat dat de birocraţia UE, prin măsurile luate împotriva Poloniei, o punere în discuţie populară a ieşirii ar putea avea loc chiar într-un an, un an şi jumătate.

Această previziune porneşte întâi de toate de la creşterea opţiunii de părăsire. Într-un sondaj din aprilie 2017,  pentru ieșire se pronunțau 12,5 la sută, iar împotrivă — 76 la sută. Un ultim sondaj arată însă o creştere spectaculoasă de 138,5 %! Mai precis, 29,81 % pentru părăsire, în timp ce cei împotrivă au scăzut la 47,37 %!

Important de semnalat, 22,82 % nu au nicio opinie, ceea ce poate însemna că, într-un viitor apropiat, pe tendinţa generală, care are capacitatea de a atrage în curent şi nehotărâţii de pe margine, o mare parte dintre aceştia se vor adăuga susţinătorilor polexitului. Către această concluzie ne duce şi faptul că o parte dintre cei 28,63 care au părăsit tabăra pro-UE în niciun an, peste 11 % se regăsesc pe o poziţie intermediară în cele două extreme, adică între nehotărâţi. Dar ei sunt deja pe drumul către tabăra cealaltă, fiind deja în mişcare.Poland-EU-exit-Polexit-will-Poland-leave-european-union-1278766

Un alt argument pentru afirmaţia din titlu este şi faptul că 42 % dintre polonezi evaluează ca pozitivă politica externă a Poloniei, deci şi poziţionarea acesteia în raport cu UE, dintre care 21,7 ca foarte bună şi 20 % ca bună, în timp ce numai 32 % o evaluează negativ.

Un element deosebit de important este eşantionul neobişnuit de mare al cercetării sociologice, peste 50.000 de persoane, ceea ce îi conferă o mare precizie.

Sursa pentru date: https://www.express.co.uk/news/world/935620/Poland-EU-exit-Polexit-will-Poland-leave-European-Union

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.