Sclavi copii cu miile! Nu în Africa, ci în „leagănul civilizaţiei liberale actuale”, mândrul, bogatul şi supăratul regat britanic.

National Crime Agency, din Marea Britanie, a anunţat că numărul potenţialelor victime ale sclaviei infantile a crescut cu 35 % din 2016, ajungând la 5145, şi că va continua să crească în anii următori.

NCA a arătat că cele mai multe victime sunt folosite pentru sex sau ca cărăuşi pentru droguri de către grupările care transferă droguri din oraşe către zonele rurale.

Între aceşti peste 5000, reprezentând numai cazurile semnalate, evaluarea fiind că în mod real numărul este mult mai mare, britanicii (!) sunt cei mai mulţi, 819, 777 sunt albanezi, 739 vietnamezi. Alte state de origine sunt China, Nigeria, Romania, Sudan, Eritrea, India, Polonia şi Pakistan, dar lista totală cuprinde 116 state.

Liam Vernon, senior manager în unitatea NCA pentru sclavia modernă şi traficul de fiinţa umane spune că Realitatea este că nu există o regiune din UK care să nu fie afectată. Numărul este şocant, dar evaluarea noastră este că acest delict este mult nereclamat.
Peste jumătate dintre trimiteri sunt legate de exploatarea muncii, 1744 sunt legate de exploatare sexuală, iar 488 de sclavie în gospodării.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.