Feministele au ajutat la interzicerea tot mai răspândită chiar a cuvântului „femeie”. Exemplu: un celebru colegiu pentru arte, destinat exclusiv femeilor!

Feminismul gustă azi din propriul medicament: cuvântul „femei” a devenit indezirabil într-o școală dedicată lor

Un colegiu de arte destinat exclusiv femeilor din statul american Massachusetts le cere cadrelor didactice să nu mai utilizeze cuvântul „femei” în sălile de clasă și să îl înlocuiască prin termenul de gen neutru „students” (echivalentul românescului plural de gen masculin „studenți”).

Profesorii de la Colegiul Mount Holyoke au primit instrucțiuni să evite afirmații precum „toate suntem femei aici” sau referirile la „cele două genuri” ca parte a unui document intitulat Inițiativa pentru Predare și Învățare (Teaching & Learning Initiative).

„Ghidul de susținere pentru Studenții Trans și Non-Binari” a fost creat de conducerea unității de învățământ pentru a promova la Mount Holyoke un mediu „neutru din punct de vedere al genului”, conform website-ului CampusReform.org.

Colegiul urmărește astfel să oficializeze o „abordare intersecțională” în sălile de clasă prin „conștientizarea multiplelor forme de opresiune și privilegiu cu care fiecare individ se confruntă și cum acestea interacționează unele cu altele.”

Deși Mount Holyoke își păstrează misiunea istorică de a fi un colegiu pentru femei, afirmă documentul citat, de asemenea recunoaște că înțelesul termenului „femeie” este în permanentă schimbare:

„Binaritățile tradiționale bărbat-femeie sunt astăzi contestate de acele identități de gen care nu sunt conforme cu biologia lor.”

Mount Holyoke: de la reper în istoria feminismului…

Colegiul Mount Holyoke nu este o școală oarecare: fondat în 1837 sub denumirea de „Seminarul pentru Femei Mount Holyoke”, colegiul și întemeietoarea acestuia, Mary Lyon, sunt considerați printre cei mai importanți inovatori în domeniul educației femeilor. Școala are astăzi 2.300 de studente venite din mai multe țări iar în 2011–2012, Mount Holyoke a fost una din instituțiile de educație care a dat cele mai multe Burse Fulbright, conform cu Chronicle of Higher Education.

Printre absolventele MH se numără Emily Dickinson – una dintre cele mai importante poete americane, Frances Perkins – prima femeie ministru în SUA și ministrul muncii cu cel mai lung mandat (1933-1945) și Elaine Chao, ministrul Transporturilor în Administrația Trump.

… la Poliția „neutralității de gen”

Conducerea Colegiului a desemnat persoane care să se ocupe de „incluziunea de gen”, scrie FoxNews, conform căruia orice persoană „născută biologic femeie” poate aplica pentru școlarizare, însă persoana „născută biologic bărbat” poate fi înscrisă doar atunci când se identifică drept femeie! Întrucât acest pasaj din „ghidul de incluziune” este intraductibil, vi-l oferim în original pentru a fi înțeles în context:

Any “biologically born female” can apply for admission, but only a “biologically born male” who “identifies as other/they/ze and when ‘other/they’ identity includes woman” and one who “identifies as a woman.”

Consultată de emisiunea televiziunii FoxNews „Fox & Friends”, una dintre vedetele noului val conservator de pe Youtube, o tânără cu pseudonismul Roaming Millenial, afirmă că acesta este un semn că oficialii școlilor caută să își îndoctrineze studenții:

„Problema devine tot mai comună în campusurile din țară. Avem acești administratori, acești progresiști de stânga care inserează propriile opinii ideologice și vederi politice în codurile de limbaj și orele de diversitate.”

Președintele colegiului, Sonya Stephens, a apărat politica „neutralității de gen” într-o declarație pentru „Fox & Friends”:

„După cum știm, nu toți studenții de la Mount Holyoke se identifică drept femei, dar fiecare are dreptul să își trăiască viața și să învețe într-un mediu incluziv din care să lipsească ostilitatea și să fie respectuos cu identitatea lor”.

Mai multe: http://www.culturavietii.ro/2018/03/27/un-celebru-colegiu-american-pentru-femei-le-cere-profesorilor-sa-nu-mai-foloseasca-cuvantul-femei/

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.