Democraţia a murit, trăiască dictatura! Puşcărie pentru discurs sau comentarii de ură. În schimb, tâlharii scapă de puşcărie dacă nu au făcut „prea mult rău”!

Este vorba de un pas înainte spre dictatura totală din Britania, cea însetată de sângele copiilor.
Utilizatorii de media sociale, care partajează sau comentează postări rasiste sau anti-gay vor ajunge în puşcărie în conformitate cu reglementările propuse ieri de către Sentencing Council (Consiliu pentru sentinţe).

Indicaţiile pentru judecători şi magistraţi recomandă pedepse aspre pentru cei găsiţi vinovaţi de promovarea urii împotriva grupurilor minorităţilor rasiale, religioase sau sexuale.

Oricine este găsit vinovat de a fi la originea unei text de ură care ameninţă viaţa cuiva, sau care este distribuit extensiv trebuie să se aştepte la 3 ani.

Chiar şi cineva ale cărui cuvinte sau materiale au fost apreciate ca pornind din ură, dar care nu au ameninmţat viaţa, sau nu au avut o audienţă largă, sunt pasibili de a fi pedepsiţi cu un an în puşcărie.

Recomandările vor fi supuse unei consultări publice de 3 luni.

Dar infractorii cu arme albe pot scăpa de puşcărie

În contrast cu atitudinea necruţătoare luată de Sentencing Council în ceea ce priveşte discursul de ură, alte grupuri de infractori se bucură de o neobişnuită blândeţe.

Cu doi ani în urmă s-a decis că agresorii tineri – inclusiv cei care poartă arme albe – pot să nu facă puşcărie dacă ei provin din medii defavorizate sau din familii cu trecut infractorial.

De asemenea, în conformitate cu reglementările de acum doi ani, tâlharii pot scăpa de închisoare dacă jaful este găsit a nu fi produs nicio vătămare şi a fost făcut numai cu o folosire de „forţă minimă”.
Cei care se recunosc vinovaţi la prima înfăţişare în faţa judecătorilor pot avea redusă pedeapsa cu o treime.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.