Profeţia din 1979 a papei Ioan Paul al II-lea privind viitorul Irlandei. Legalizarea căsătoriei homosexuale şi a avortului şi deriva catolicismului occidental.

În 1979, în predica ţinută cu ocazia unei slujbe în Galway, Irlanda, în faţa a 300.000 de tineri papa Ioan Paul al II-lea le-a spus acestora, printre altele, o seamă de cuvinte, care în timpul din urmă s-au dovedit profetice pentru acest popor şi această ţară. În cele ce urmează vă voi prezenta acele fragmente elocvente în acest sens.

Când mă uit la voi, văd Irlanda viitorului. mâine, voi veţi fi forţa vie a ţării voastre, voi veţi decide cum va fi Irlanda.

tradiţile religioase şi morale ale Irlandei, adevăratul suflet al Irlandei vor fi concurate de tentaţiile, care nu cruţă niciuna din societăţile vremurilor noastre„. Tinerilor li se va spune că trebuie făcute schimbări …  că ei trebuie să fie mai liberi că trebuie să fie diferiţi de părinţii lor … şi că deciziile privind vieţile voastre trebuie luate numai şi numai de voi.

Mulţi dintre cei de acolo vor fi tentaţi să-l abandoneze pe Hristos în ciuda educaţiei lor creştine, a familiei şi culturii. O societate care îşi va pierde astfel înaltele sale principii religioase şi morale va deveni o pradă uşoară pentru manipulare şi pentru dominare de către forţele care, sub pretextul unei mai mari libertăţi, vă vor face încă şi mai sclavi.

Despre sexualitate: Ispita plăcerii, pe care să o aveţi oricând şi oriunde poate fi găsită, va fi puternică şi vă va fi prezentată ca o parte a progresului înspre o mai mare autonomie şi eliberare de reguli. Mass media … vă va prezenta o imagine a lumii în care fiecare este doar pentru sine şi în care afirmarea fără restricţii a eului nu mai lasă loc grijii pentru ceilalţi – vezi avortul.

irlandaavort2

Vorbind despre tentaţia de a se îndepărta de Hristos, papa a spus că acest lucru se poate întâmpla mai ales atunci când veţi vedea contradicţiile din viaţa semenilor voştri dintre credinţa pe care o afirmă şi modul lor de viaţă. – o afirmaţie care poate fi pusă în legătură cu dezvăluirile din ultimii ani despre abuzurile fizice şi sexuale din aşezămintele catolice pentru copii din Irlanda şi nu numai.

Mai trebuie spus că ierarhii şi preoţii catolici irlandezi au fost aproape absenţi, cu puţine excepţii, pe toată durata dezbaterii privind liberalizarea avortului. Papa a prezis şi trădarea de către preoţi şi episcopi a credinţei. El i-a avertizat pe tineri că mulţi le vor spune că credinţele lor religioase sunt înfiorător de învechite şi că le afectează stilul şi viitorul şi că printre cei care le vor spune acestea lucruri vor fi chiar şi multe persoane religioase.

Papa nu şi-a încheiat predica într-o notă sumbră, prezentându-le tinerilor şi soluţia, calea pentru salvare: In Hristos veţi descoperi adevărata măreţie a omenităţii voastre. … Hristos are răspunsurile la întrebăîriloe voastre şi cheia pentru istorie, elare puterea de a ridica inimile. El continuă să vă cheme, continuă să vă invite, El care este „calea, adevărul şi viaţa”. … Chiar dacă viaţa cu Hristos necesită răbdare şi efort, tinerii nu trebuie să se sperie, pentru că numai cu El, viaţa voastră va căpăta sens şi valoare.

 

Şi a încheiat astfel: Să aşezăm acest gând la picioarele Mariei, mamă a lui Dumnezeu şi regină a Irlandei, exemplu de dragoste generoasă şi dedicare pentru semenii săi.

 

Mai multe: https://www.hli.org/2018/06/john-paul-prophetic-message-ireland/

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.