În privinţa vaccinurilor, domnii Tudose şi Orban gândesc enorm şi grăiesc monstruos

Autor: Paul Ghiţiu

Sau: Un copil nevaccinat nu este un pericol pentru comunitatea umană, ci pentru comunitatea Big Pharma! Voi reveni.

Până atunci să-i anunţăm pe domnii mai sus amintiţi că se situează enorm, flagrant şi monstruos împotriva Constituţiei României, Legii sănătăţii, Codului Civil, Codului de la Nurnberg, Convenţiei de la Oviedo, libertăţii şi demnităţii persoanei umane, după  cum îi anunţă o cititoare a EVZ, comentatoare avizată a problemei vaccinurilor, doamna Ildiko Csoke din Timişoara, al cărei comentariu integral la articolul meu anterior îl puteţi găsi aici:

E inacceptabil sa fie incalcata legea sanatatii care garanteaza pacientului dreptul de a fi pe deplin informat si de a refuza o procedura medicala, Constitutia Romaniei, care garanteaza persoanelor dreptul de a dispune de propriul corp, Codul Civil, care stipuleaza ca corpul uman este inviolabil (or vaccinarea cu forta inseamna VIOL!!!!), Codul de la Nurnberg(!!!) care interzice efectuarea unor proceduri medicale fara consimtamantul subiectului, Conventia de la Oviedo la care a aderat si tara noastra si conform careia interesul individual al pacientului prevaleaza interesului colectiv (in traducere si aplicat la vaccinuri: nu poti sacrifica un anumit „procent statistic” pentru presupusul(!!!) „bine mai mare al comunitatii”, adica e inacceptabil sa sufere efecte adverse mergand pana la deces un numar de oameni in numele teoriei niciodata dovedita stiintific a „imunitatii de turma” – si last but not least, e inacceptabil ca parintii sa nu aiba dreptul de a alege ei la ce proceduri medicale isi supun copiii si sa fie amenintati in mod absurd cu decaderea din drepturile parintesti pentru refuzul vaccinarii, asimilat in mod cu totul abuziv si absurd cu relele tratamente aplicate minorului. Este inacceptabil ca intr-o tara in care acum 27 de ani s-a murit pentru libertate, libertatea oamenilor sa fie confiscata in acest mod si sa se reinstaureze un totalitarism medical si mai feroce decat inainte de 89.

Acu’, domnul Orban e doar proaspăt şef de partid, persoană particulară, fără mari responsabilităţi publice deşi ar fi de aşteptat să fie mai curând liberal, nu socialist. Dar de la un prim ministru (în imagine alături de un susţinător, zis, de dreapta al unei măsuri dictatoriale de stânga) aşteptăm la mai mult (chiar dacă toţi predecesorii ne-au învăţat cu mai puţin): să fie, adică, mai cumpătat, mai informat şi chiar mai respectuos şi grijuliu, mai puţin cazon cu poporul care îl plăteşte. Căci declaraţia dlui Tudose, privindu-i pe părinţii care se opun vacinării copiilor, e sosită direct din moş Teacă (iată cât de literar în viaţă poate fi primul ministru, după Caragiale ne duce la Bacalbasa, dar nu asta e menirea lui).

Sigur, fiecare om are dreptul la o opinie şi la exprimarea ei. Dar atunci când eşti prim-ministru nu îţi mai poţi exprima gândurile ca un pensionar, care joacă table în faţa blocului şi are mintea adormită de zgomotele zarurilor ce se rostogolesc fără încetare.

Şi dacă eşti prim-ministru, cauţi a te informa – chiar şi numai pentru gândurile tale personale, darămite când te hotărăşti să te arunci în viespar – or tema vaccinurilor este, ce surpriză domnule prim ministru, un viespar. Şi nu din cauza vaccinaţilor, unii dintre ei aduşi în stadiul de a nu se mai putea exprima fie din cauza unor boli neuro-denerative, sau a decesului. Nu, ci din cauza Big Pharma care vrea bani, numai bani, tot mai mulţi bani.

Iar dacă eşti prim ministru şi ai primit ceva ordine pe o linie oarecare, nu te bagi în gura publicului, care nu trebuie să ştie ce ordine ai primit tu şi aşa îi dai de ştire şi nu iei partea zmeului vopsit în Ileana Cosânzeana.

Şi dacă vrei să te informezi, nu-ţi întrebi consilierii mai neştiutori decât tine, sau cu ordine asemănătoare (ca să nu vorbim şi de posibile cointeresări de la mămuca Big Pharma), ai comunitatea medicală, ai internetu’ la dispoziţie, dai căutare pe vacinuri şi citeşti păreri pro şi contra (ce minune! există şi sunt ale unor oameni de ştiinţă, inclusiv medici!!!). Găseşti acolo şi numele unor oameni de ştiinţă şi medici români care au o părere „diversă” faţă de cea oficială. Stai de vorbă cu unul dintre ei. Şi pe urmă taci. Eventual rezolvi rapid şi avantajos (pentru naţiune) problema Cantacuzino. Pentru că problema vaccinurilor nu se rezolvă nici cu ordine pe unitate, nici pe ţară, nici cu mita monstruoasă de la Big Pharma (pentru cine nu ştie, industria farmaceutică e cea mai rentabilă industrie „ever” – vezi Forbes pe 2016), care cangrenează şi medici şi autorităţi.

Ca să revenim la problema cu copilul şi comunitatea, îi recomand primului ministru şi un manual de logică – că tot bagă guvernul manuale pe bandă rulantă la sport, dirigenţie şi, probabil, în curând, la dans şi bune maniere. Dacă un părinte nu-şi vaccinează copilul poate că îi pune acestuia viaţa în pericol (sau poate că nu, poate i-o salvează pentru că i-ar fi stricat-o vaccinul), dar în niciun caz nu pune în pericol viaţa întregii comunităţi, dacă acea comunitate îşi vaccinează copiii. Iar dacă nu şi-i vaccinează se cheamă că se pun în pericol unii pe alţii (deci sumă nulă), sau au şansa de a creşte nişte copii sănătoşi, cu imunitate naturală, cu fondul genetic nealterat? Acelaşi raţionament simplu şi dacă 2, 50, 1000 nu se vaccinează şi restul da.

Din zona ştiinţifică, deşi cele de mai sus sunt foarte simple, clare şi logice, nu îi citez dlui Tudose decât concluziile articolului unei membre a comunităţii Harvard, exprimate la finalul unei  scrisori deschise către legiutorii americani, imunologul Tetyana Obukhanych (tot textul aici):

1) Date fiind proprietăţile vaccinurilor moderne, indivizii ne-vaccinaţi nu prezintă niciun risc sporit de transmitere a polio, difteria, tuse convulsivă şi numeroase alte soiuri de gripă non-tip b H, indivizii nevaccinaţi nu prezintă un pericol pentru transmiterea hepatitei B, iar tetanosul este complet netransmisibil; 2) există un risc semnificativ al vizitelor la urgenţă după vaccinarea copiilor, ceea ce arată că vaccinarea nu este lipsită de riscuri; 3) epidemiile de rujeolă nu popt să fie prevenite în întregime chiar dacă am avea o vaccinare perfectă; şi 4) este disponibilă o metodă eficientă pentru prevenirea rujeolei şi a altor boli virale la copii necalificaţi pentru vaccinare, în cazul în care aceştia sunt expuşi la aceste maladii.

În ceea ce priveşte nevaccinaţii şi comunitatea Big Pharma, aici da, pericolul pentru ea este mare, dar nu mortal: extinderea exemplului acestora, nereuşita introducerii obligativităţii vaccinărilor pentru sute de milioane de copii dăunerază grav sănătăţii bugetelor lor, dar le lasă suficient de grase (de exemplu, în cazul fostului şef al GlaxoSmithKline, Jean-Pierre Garnier, bonusurile în caz de dare afară din serviciu nu ar mai fi fost de 22 milioane dolari, ci numai de vreo 2).

Îi recomand dlui Tudose, din mulţimea de articole privind comportamentul infracţional al marilor companii numai articolul din The GuardianPharma overtakes arms industry to top the league of misbehaviour. Va afla cum Big Pharma nesocoteşte legile, corupe medicii (bugetul „ungerii” medicilor de către Glaxo în SUA 500 milioane dolari), vinde medicamente fără aprobare, vinde medicamente fără încheierea ciclului de testare, şi nu îşi modifică comportamentul chiar şi după ce este prinsă şi penalizată cu amenzi mari (De ordinul miliardelor, dar, oricum, mult mai mici decât veniturile. Aceeaşi Glaxo a plătit în 2012 fără crâcnire o amendă de 3 miliarde pentru a închide dosarele penale şi civile federale şi statale pentru activităţi ilegale derulate timp de 10 ani anteriori.).

Va afla, în concluzie, că pentru Big Pharma nu omul, ci profitul contează, şi că nu poţi avea niciun dram de încredere în cele spuse şi făcute de omuleţii ei verzi fosforescenţi şi se va decide, poate, să revină la popor.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.