Genocidul albilor de astăzi descris până la detaliu în 1973

Cu 41 de ani înainte de romanul „Soumission” (Supunere) al lui  Michel Houellebecq, un alt scriitor francez, Jean Raspail descria într-un roman vizionar ceea ce se întâmplă astăzi în Europa şi, de fapt, în aproape întreg Occidentul. Un milion de oameni din lumea a treia reuşesc să ajungă  pe Coasta de Azur. În spatele lor stau pregătite alte milioane, aşteptând să vadă reacţia Franţei şi a Europei. Mai jos, un comentariu de prezentare a cărţii de pe http://www.babelio.com.O carte inteligentă şi premonitorie. Indienii au decis să se lanseze în cucerirea Europei şi, în mod special, a Franţei, la bordul unei mari flote. Sunt milioane, care fug de mizerie la bordul a sute de vapoare către o lume îmbelşugată. Sunt gata de orice pentru a-şi atinge scopul. În Franţa politicienii nu ştiu cum să reacţioneze, în timp ce media şi intelectualii fac totul pentru a înclina dezbaterea către primirea migratorilor.

Jean Raspail a publicat cartea în 1973. El descrie perfect, cu anticipaţie, societatea franceză actuală (şi la un nivel mai mare, pe cea occidentală):

  • Politicieni, care nu acţionează decât funcţie de interese carieriste şi care au un limbaj dublu, optând pentru ceea ce îi aranjează la momentul respectiv.
  • Biserica, care din mila creştină este gata să-i primească pe nenorociţii din lumea a treia în detrimentul populaţiilor autohtone, în numele eradicării mizeriei şi al lui Hristos.
  • Asociaţiile umanitare, care sunt gata să vândă şi să vadă dispărând o civilizaţie, propria civilizaţie, pentru a favoriza o alta.
  • Mass-media care sunt  elementele difuzării propagandei celor care gândesc corect şi care împing către dezagregare conştiinţele popoarelor europene.
  • Educaţia naţională, care urmăreşte aceleaşi scopuri ca şi media, dar de o factură încă şi mai vicioasă: încăpăţânându-se să inculce în mod direct copiilor (mizând deci pe viitor) fundamentele necesare pentru dezagragrea unei identităţi milenare.
  • Intelecualii, convinşi sau nu, care îşi aranjează interesele în numele umanismului şi a universalităţii omului, ridicând în slăvi un „Om nou”, pentru care  migratorul este prototip.
  • Cuplul francez proletar tipic, reprezentaţi de Marcel  Josiane, care după ce îşi termină serviciul, îşi petrec toată seara în faţa televizorului, absorbind toate mesajele difuzate şi care sunt necesare pentru abrutizarea lor şi pentru cauţionarea ideilor dominante.
  • Militantul de extremă stânga, pentru care numai metisajul (amestecul raselor) la nivel mondial va fi calea pentru egalitatea tuturor.
  • În fine, cenzura opiniilor dizidente, adică a celor care sunt îngrijorate în legătură cu prezervarea unui popor.

Totul este acolo. Noi toţi suntem.

Încă de la începutul romanului, ştim că invazia acestora oameni pe continent este de ne-evitat. Slăbiciunea conducătorilor şi ideologia lor ucigătoare îi vor împiedica să acţioneze. Confruntaţi cu problemele, gânditorii corecţi îşi vor da repede seama de greşeala lor şi de incompatibilitatea cu străinii. Unii vor muri, femeile vor fi violate, cei mai înstăriţi vor fugi în Elveţia..  În final, autohtonii vor deveni străinii, ei vor deveni Celălalt.

Este o carte pesimistă şi premonotorie. Este, de asemenea, o carte înspăimântătoare, pentru că situaţia actuală este  şi mai rea decât cea descrisă. Jean Raspail nu trăise încă formarea UE, sfârşitul suveranităţii, iar preşedintele Repubicii din romanul său este de asemenea diferit…

7 comentarii

  1. Europa coloniala iti spune ceva? Sutele de ani de exploatare a Africii s genocid al populatiei iti spun ceva? Razboiul tampiit din Irak inceput de Bush si exacerbat de mule tari europene…iti amintesti de el? Oamenii aceeia nu au si ei familie, nu au si ei persoane dragi? Ai auzit de magrebini? Crezi ca toti acest oameni s-au trezit itr=o dimineata si s=au ganit ca ar fi bine sa se mute in Germania? De ce nu citesti istorie inainte sa improsti cu noroi fara discernamant? Ce fel de crestin esti daca raspandesti ura? Ce ne costa sa stabilim reguli stricte (asa cum face Canada, de exemplu) care sa ii oblige pe cei ce vin aci sa se adapteze la culturile ce ii primesc si nu vice versa? Iti este teama de cateva milioane de oameni care sunt indeajuns de speriati si disperati ca sa infrunte moartea, decat sa ramana in tara lor? Poate iti aduci aminte si de Romania comunista si de miile de oameni care au murit incercand sa treaca granita. Nici unul din noi nu suntem superiori unul altuia, suntem, diferiti, dar nu superiori, incearca sa vezi si partea cealalta a monedei. Semnat ; un om care nu are incredere in presa, radicalism, extremism, orice fel de ‘ism’ si care crede ca ura e o foarte proasta investitie.

    Apreciază

    • Dragă Mirela, amesteci lucrurile şi mă amesteci în ciorbe cu care nu am nicio legătură. PLus că iei nedigerate şi transmiţi mai departe tot felul de lozinci stângiste şpi e păcat, cred că ai şi tu capul tău să judeci. Dar stai şi judecă. Câtă istorie ştii? Vrei să facem un concurs public? De unde ştii că eu nu ştiu? C.d am scris te-am făcut pe tine inculktă, neinformată, proastă? Tu de ce mă faci pe mine? Unde este ura? Am spus eu undeva că-i urăsc, că trebuie să.i urâm pe aceşti oameni? Sau am spus că sunt şi ei victimele „aranjorilor” noii ordini mondiale? Ai citit ce scrie la DESPRE/ABOUT? Nu ai citit, dar te repezi, ca şi jihadiştii să-mi iei gâtul. Unde am scris eu că suntem superiori?
      Da, mi-e teamă de câteva milioane, pentru că în spetele lor stau alte zeci şi sute de milioane care vor şi ei (îndreptăţit) să trăiască mai bine şi vor veni aici unde vor distruge totul, astfel că noi vom dispărea, civlizaţia, economia şi prosperitatea eruropeană vor dispărea şi le va fi şi lor mai rău decât înainte. Nu vorbi vorbele altora, judecă când te lansezi în afirmaţii, acuzaţii şi jigniri. Vorbeştiu despre Canada? Habar nu ai ce se întâmplă în Canada. Nu stau să te învăţ eu, pune mâna şi citeşte. Dar citeşte ce spun şi ceilalţi nu numai cei care ne mint, dezinformează, manipulează şi când suntem omorâţi îşi exprimă consternarea şi părerea de rău. De parcă nu ar conduce, ci nişte marţieni. Iar despre Europa colonială şi Africa colonializată mă îndoiesc că ştii mai mult decât aceste două propoziţii. Dacă ai ştii, atunci ai ştii că, de exemplu, comerţul cu sclavii negrii din trecut, şi deci şi o parte a depopulării şi genocidului Africii, a fost făcut de către arabi. Ei controlau, apropae în exclusivitate, tot ceea ce vindea din Africa. Arabii strămoşii celor pe care îi plângi.
      Şi dacă ţi-e aşa de milă, ia-i tu la tine întâi pe vreo 20. După aia să dai lecţii.

      Apreciază

  2. @ Mirela: Eu trăiesc în Canada de 20 de ani și realitatea este diferită de cum o descrii. Este un clash de civilizații, între cea occidentală și cea a mahomedanilor ‘refugiați’. Probabil că știi că PM Justin Trudeau aduce 50,000 de sirieni, pe banii publici – adică a taxelor plătite de populație. Sirienii vor primi casă, CA $1200 / lună, approx $250 /lună pentru fiecare copil, sistem medical gratis, educație gratis etc. Eu când am ajuns în Canada a trebuit sa dovedesc că am o calificare bună, ca am bani proprii (CA $10,000); nu am avut acces la sistemul medical decât după aproape 1 an.
    Unde este echitatea ?

    Apreciază

  3. Totul este actiune si reactiune.Nimic nu este intamplator…Ce cauta europenii si prietenii in Siria ….si in toata Africa …Noi…cei civilizati …ha,ha,ha….

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.