Ştiinţa actuală este rasistă – au decretat militanţii progresişti

În lupta lor pentru justiţie socială, militanţii numiţi „incluzivi” acordă primatul rasei în raport cu clasa socială şi genul.

În spatele întregii societăţi occidentale, insistă ei, se disimulează un „sistem al supremaţiei albe”.

Funcţiile legate de gravitaţie, pe care le-a creat Newton, ar fi o expresie a supremaţiei albe, la fel ca „negrofobia” şi „islamofobia”. trebuie deci, pledează studenţii de la Universitatea din Cape Town, o ştiinţă decolonializată, o ştiinţă cu care negrii să se poată identifica, care reînnoadă tradiţia vrăjitoriei.

Aceşti activişti utilizează hashtagul #ScienceMustFall. Şi chiar dacă în înregistrarea de mai jos vorbeşte o studentă neagră, teoria despre abolirea „supremaţiei albe”, despre supremacismul alb şi despre revanşa (mai clar, genocidul, dispariţia) albilor provine din laboratoarele … albilor stângişti-progresişti-marxişti culturali-globalişti-etc.

Ştiinţele sunt rasiste! Trebuie să reînnodăm legătura cu vrăjitoria pentru a decoloniza ştiinţele, pledează o universitară.

Ştiinţa, în ansamblul ei, este un produs al modernităţii occidentale.

A „decoloniza ştiinţa”  înseamnă să o faci să dispară în întregime şi totul să fie luat de la capăt, pentru a negocia cu mediul înconjurător modalitatea în care îl înţelegem.

Există un loc în KZN numit Umhlab’uyalingana. Cei de acolo cred că cu ajutorul magiei – voi denumiţi asta „magie neagră”, ei o numesc „vrăjitorie” , se poate trimite trăznetul să lovescă pe cineva. Puteţi explica asta ştiinţific? Căci este ceva ce se întâmplă!

Cunoaşterea occidentală este totalizantă. Ea spune că Newton – şi numai Newton – a ştiut şi a văzut un măr care cădea şi el a decis ex nihilo că există gravitatea. Şi a creat o funcţie matematică. Ei, aşa!

Trebuie să spunem că vom decoloniza, obţinând o ştiinţă care este produsă de către noi, care ne vorbeşte şi care este în măsură să primească cunoaşterea din punctul nostru de vedere.

Soursa: https://www.youtube.com/watch?v=C9SiRNibD14

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.