Pentru a scăpa de Barnevernet, o norvegiană cere azil în Polonia pentru ea şi fata ei de 11 luni. Agenţia o hărţuieşte însă şi de la distanţă.

Norvegiana Silje Garmo şi fetiţa ei , Eira, ei şi-au găsit refugiu în Polonia încă din luna mai, unde mama a depus o cerere de azil. Deşi ştiau foarte bine unde se află, sub presiunea Barnevernet, agenţia presupusă a se ocupa de drepturile copiilor şi care de fapt se ocupă de contrariul după cum ştim şi din experienţele dureroase ale unor familii româneşti,  autorităţile norvegiene au declarat-o dispărută şi au lansat o cerere pentru a-i fi oprit paşaportul.

Demersul norvegian este o gravă încălcare aConvenţiei de la Haga în legătură cu protecţia copiilor, care acordă toate competenţele statului în care o familie locuieşte şi intenţionează să rămână permanent, condiţii îndeplinite de cele două, domiciliul actual al familiei fiind cunoscut ca urmare a demersurilor pentru obţinerea azilului.

O altă fraudă comisă de autorităţile norvegiene este aceea de a pretinde că Silje Garmo a părăsit ilegal ţara cu copilul, deşi procedura de preluare a fetiţei de către agenţie a fost lansată de Barnevernet după părăsirea Norvegiei.

Avocatul care o asistă, Jerzy Kwaśniewski de laInstitutul Ordo Iuris critică comportamentul norvegienilor aratând şi că … constituţia poloneză stipulează că interesele copilului şi ale familiei primeaă asupra oricăror alte rincipii de drept şi că, deci, POlonia va împiedica dstrugerea legăturilor familiale, chiar şi atunci când e vorba de familii străine care se găsesc pe teritoriul său.

Sursa şi mai multe:

Pentru cunoscătorii francezei: http://reinformation.tv/pologne-asile-barnevernet-norvege-silje-garmo-bault-78293-2/

Pentru cunoscătorii de limbă poloneză: http://www.naszdziennik.pl/polska-kraj/192451,szykany-na-odleglosc.html

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.